Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Οδυσσέας έφτασε στον Αμαζόνιο!




"Ο δρ. Ενρίκο Μάτιεβιτς (Enrico Mattievich), ένας συνταξιούχος καθηγητής φυσικής από τη Βραζιλία υποστήριξε το 2011 ότι το ταξίδι του Οδυσσέα στον κάτω κόσμο στην ουσία έγινε στη Νότια Αμερική. Ο ποταμός Αχέροντας είναι ο Αμαζόνιος και ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι προς τις εκβολές του, συνάντησε τα πνεύματα των νεκρών στις συμβολές του Ρίο Σαντιάγκο με τον Ριο Μαρανιόν.

Στο ιστορικό βιβλίο του με τίτλο "Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση" (Journey to the Mythological Inferno), ο Μάτιεβιτς τεκμηριώνει τις επαφές το Παλιού με τον Νέο Κόσμο βασισμένος σε ελληνικά και ρωμαϊκά κλασσικά κείμενα φτάνοντας σε συμπεράσματα που δεν πολύ "αγγίζουν" ιστορικοί και γεωγράφοι.

Παλιότερα, η συγγραφέας και αρχαιολόγος Χενριέτ Μερτζ (Henriette Mertz) είχε υποστηρίξει επίσης ότι το θρυλικό ταξίδι του Οδυσσέα και του πληρώματός του μετά τον Τρωικό Πόλεμο –όπως διηγήθηκε από τον Όμηρο- θα έπρεπε να είναι ο διάπλους του Ατλαντικού, από το Γιβραλτάρ μέχρι τη Βόρεια Αμερική. Υποστήριξε επίσης ότι οι Αργοναύτες θα πρέπει να ταξίδεψαν στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, να πέρασαν από τον Αμαζόνιο στον Ρίο ντε λα Πλάτα και μετά κόντρα στο ρεύμα να έφτασαν στον Αλτιπλάνο της Βολιβίας και το Τιαχουανάκο.

Πηγή: e-go.gr, αναδημοσιέυτηκε στη Ημερησία.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://lougantina.blogspot.com/2013/06/blog-post_5285.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)