Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αρχαίο θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών!!






Ένα θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών έφερε στην επιφάνεια ο Γερμανός ερευνητής Michael Höveler-Müller.


Όπως όλοι οι Αιγύπτιοι, έτσι και η φαραώ Χατσεπσούτ είχε έμμονη ιδέα με την ομορφιά. Ωστόσο, η κρέμα με την οποία αλειφόταν ήταν θανάσιμα επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή Michael Höveler-Müller, ο οποίος τράβηξε το πώμα του μικρού μπουκαλιού που βρίσκεται στο αιγυπτιακό μουσείο της Βόννης και αποκάλυψε ένα αρχαίο μυστικό 3.500 ετών.

Όταν οι αιγυπτιολόγοι βρήκαν τη μούμια της φαραώ Χατσεπσούτ, ταυτόχρονα βρήκαν και ένα μπουκάλι από άρωμα ή κάποιο άλλο καλλυντικό. Αποδείχτηκε ότι το μικρό μπουκάλι περιείχε ένα μυστικό που ήταν θαμμένο με την κάτοχό του για 3.500 χρόνια και ίσως σήμερα μας δώσει μιαν απάντηση στο ερώτημα από ποια αιτία πέθανε μια από τις πιο αινιγματικές φαραώ της Αιγύπτου.

Από την πρώτη κιόλας φορά που ο αιγυπτιολόγος Michael Höveler-Müller είδε το μπουκάλι με το όνομα της φαραώ, υποψιάστηκε ότι κάτι θα σωζόταν από το χιλιάδων ετών περιεχόμενό του. «Για πρώτη φορά κράτησα στα χέρια μου το μπουκάλι όταν ως φοιτητής συμμετείχα στην προετοιμασία του ανοίγματος του αιγυπτιακού μουσείου στη Βόννη. Μου έγινε τότε ξεκάθαρο ότι το πώμα ήταν το αρχικό πώμα του μπουκαλιού», αφηγείται ο Michael Höveler-Müller.

Αν το πώμα ήταν πράγματι το αρχικό, αυτό σήμαινε ότι ίσως να υπήρχε μέσα στο μπουκάλι το υπόλειμμα του περιεχομένου του. Όταν ο Michael Höveler-Müller ανέπτυξε τη θεωρία του αυτή στο φροντιστή του μουσείου, ο δεύτερος την απέρριψε. Ο φροντιστής θεωρούσε ότι το μπουκάλι ήταν γεμάτο ξεραμένη λάσπη κι ότι ο νεαρός φοιτητής δεν έβλεπε παρά το πάνω μέρος της λάσπης που το περνούσε για πώμα. «Σε μένα όμως το μπουκάλι φαινόταν πολύ ελαφρύ για να πιστέψω πως ήταν γεμάτο λάσπη», λέει ο Michael Höveler-Müller.

Φαινόταν ότι κανένας ειδικός δεν απέδιδε κάποια αξία στο μπουκάλι. Ο νεαρός αιγυπτιολόγος αναγκάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια ώσπου προσφάτως κατάφερε να πάρει την άδεια να τραβήξει το πώμα και να βγάλει στο φως ένα μυστικό 3.500 ετών
Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/274001/arhaio-thanasimo-mystiko-3500-eton#ixzz2b2Esi8kV

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)