Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νέα στοιχεία για το δαχτυλίδι – φονικό όπλο



Αρσενικό περιείχε, πιθανότατα, το δαχτυλίδι – φονικό όπλο του 14ου αιώνα που ανακαλύφθηκε, για πρώτη φορά στη Βουλγαρία, στο ακρωτήρι Καλιάκρα από ομάδα αρχαιολόγων, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια και αναπληρώτρια…


διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Μπόνι Πετρούνοβα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι επιστήμονες κατέληξαν σ» αυτό το συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μελέτες της κ. Πετρούνοβα για τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή για τις δολοφονίες – κυρίως πολιτικής φύσης – επισημαίνεται στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας "Στάνταρτ".

"Αυτό το είδος δηλητηρίου (αρσενικό) έχει τη μορφή σκόνης και μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετηθεί στην ειδική θήκη που έχει το δαχτυλίδι. Το αρσενικό ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια στη Βενετία εκείνη την εποχή, που χρησιμοποιούνταν για τέτοιου είδους δολοφονίες" τονίζεται – μεταξύ άλλων – σε σχετική ανακοίνωση.

Το δαχτυλίδι έχει ένα μικρό στρογγυλό δοχείο κολλημένο πάνω σ» αυτό. Το δοχείο έχει μια μικροσκοπική οπή που επιτρέπει τη ροή υγρού ή σκόνης μέσα σ» αυτό. Το δοχείο μπορούσε να γεμίσει με δηλητήριο, το οποίο, στη συνέχεια, έριχναν κρυφά στο ποτήρι του θύματος. Περισσότερες λεπτομέρειες για το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα αλλά και την ανασκαφική δραστηριότητα για το 2013, θα ανακοινωθούν από την κ. Πετρούνοβα και τα μέλη της ομάδας των αρχαιολόγων τον Σεπτέμβριο.



http://www.trelokouneli.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)