Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το εξωγήινο τηλέφωνο της NASA τηλεφώνησε σπίτι




Το εξωγήινο έξυπνο κινητό της NASA τηλεφώνησε στο σπίτι. Το 10 εκατοστών δορυφορικό τηλέφωνο, PhoneSat 2.4, το οποίο χρησιμοποιεί συσκευή Samsung Nexus S με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, μετέδωσε δεδομένα στο σταθμό εδάφους στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δεν πρόκειται για το πρώτο smartphone της NASA που έχει τεθεί σε τροχιά. Το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε τον Απρίλιο απέδειξε ότι εμπορικά ηλεκτρονικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά. Ο εν λόγω δορυφόρος καταστράφηκε κατά την επανείσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετά από προγραμματισμένη αποστολή μίας εβδομάδας.

Το νέας γενιάς δορυφορικό τηλέφωνο δεν είναι αυστηρά εμπορικό μοντέλο αλλά του έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο Κέντρο Ερευνών Ames της NASA στο Moffett Field της Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ηλιακών συσσωρευτών. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσης μια αμφίδρομη ραδιοφωνική συχνότητα S-band που επιτρέπει στους μηχανικούς να καθορίζουν τον προσανατολισμό της.

«Η NASA έχει δεσμευτεί να ανοίξει τα ανώτατα σύνορά μας σε μια νέα γενιά εξερευνητών που μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα είδη των μικρών δορυφόρων ώστε να αναπτύξουν την επιστήμη και την τεχνολογία με ένα κλάσμα του κόστους από ότι θα απαιτούνταν για μεγαλύτερα, πιο σύνθετα διαστημικά σκάφη», δήλωσε ο Μάικλ Γκαράζικ, αναπληρωτής διευθυντής της NASA για τη διαστημική τεχνολογία στην Ουάσιγκτον.

Το PhoneSat 2.4 αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και να δώσει στη NASA μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ανθεκτικά είναι τα εμπορικά τηλέφωνα στο διάστημα. Η NASA έχει εκτοξεύσει 11 συσκευές στο διάστημα.

Read more: http://rizopoulospost.com/%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b3%ce%ae%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-nasa-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5/#ixzz2mm8CDhYr
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)