Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οι άγνωστοι αστικοί μύθοι της Ιαπωνίας που δεν θα σε αφήσουν ...........




Η ιαπωνική παράδοση διεκδικεί τα πρωτεία στον φόβο και τον τρόμο. Διαβάστε 13 φρικιαστικούς αστικούς μύθους made in Japan





Κάθε χώρα έχει τους αστικούς της μύθους. Θρυλικά πλάσματα κάθε μορφής και είδους πρωταγωνιστούν σε ιστορίες που προκαλούν φόβο και τρόμο.

Οι αστικοί μύθοι της Ιαπωνίας όμως είναι ικανοί να προκαλέσουν αϋπνίες ακόμα και στους πιο ατρόμητους.
Έχετε κουράγιο να τους διαβάσετε;

1. Jinmenken



Τα Jinmenken είναι μοναχικά πνεύματα με μορφή σκύλου και ανθρώπινο προσωπό που τρέχουν με τέτοια ασύλληπτη ταχύτητα που δεν τα πιάνει το μάτι σου. Μιλάνε κιόλας, αλλά μόνο για να σου ζητήσουν να τα αφήσεις στην ησυχία τους. Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να θελήσεις να κάνεις παρέα μαζί τους, αν τα συναντήσεις ποτέ.
2. Tomino's Hell



Tomino's Hell ονομάζεται ένα γιαπωνέζικο ποίημα που γράφτηκε γύρω στο 1900 και μιλά για το "ταξίδι" ενός αγοριού στον κάτω κόσμο. ο αστικός μύθος λέει ότι αν διαβάσεις το ποίημα δυνατά, θα πεθάνεις.
3. Hanako-san



Ο θρύλος της Hanako-san είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στα δημοτικά σχολεία της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του σχολείου και υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμα εκεί. Για να ξέρετε, είναι η τρίτη τουαλέτα στη σειρά.
4. Aka Manto



Ακόμα ένα φάντασμα που κατοικεί σε τουαλέτες. Αν πετύχεις το Aka Manto, θα σου ζητήσει να διαλέξεις ανάμεσα σε κόκκινο και πράσινο χαρτί υγείας. Αν διαλέξεις το κόκκινο θα αρχίσεις να αιμορραγείς μέχρι θανάτου. Αν διαλέξεις το πράσινο θα σε στραγγαλίσει επί τόπου. Προφανώς, η σωστή απάντηση, είναι "δεν θέλω χαρτί" (ίου).
5. Inunaki Village



Ο θρύλος λέει πως το Inunaki είναι μια μικρή απομονωμένη πόλη όπου ζει και βασιλεύει η αναρχία καθώς δεν υπάρχουν κανόνες ούτε νόμοι. Μπορείς να κλέψεις, να σκοτώσεις ακόαμ και να φας όποιον θέλεις. Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξή του αλλά υποτίθεται ότι κανείς δεν γύρισε ποτέ ζωντανός από το Inunaki.
6. Kuchisake-onn



Αυτός ο δαίμονας είναι γνωστός ως "η γυναίκα με το χαραγμένο πρόσωπο". Λένε ότι κυκλοφορεί φορώντας μια χειρουργική μάσκα και ρωτά τους περαστικούς αν είναι όμορφη. Αν πεις όχι θα σε σκοτώσει. Αν πεις ναι θα βγάλει τη μάσκα και θα σε ξαναρωτήσει. Αν πεις όχι θα σε σκοτώσει. Αν πεις ναι θα σου σκίσει το πρόσωπο κατά μήκος του στόματος για να μοιάζεις όπως εκείνη.
7. Gozu



Ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του Gozu, ενός πλάσματος με κεφάλι αγελάδας. Λένε ότι είναι τόσο τρομακτική που αν σου τη διηγηθεί και μόνο κάποιος θα πάθεις τέτοια κρίση πανικού που θα πεθάνεις. Το σώμα σου θα αρχίσει να τρέμει αλλά δεν θα μπορείς να σταματήσεις να ακούς τη ιστορία. Θα τρέμεις μέχρι να πεθάνεις από φόβο.
8. Το Κορίτσι που Ζει στο Κενό



Σύμφωνα με ένα γιαπωνέζικο θρύλος, υπάρχει ένα πνεύμα που ζει στο κενό που αφήνουν πράγματα, όπως πχ οι μισάνοιχτες πόρτες ή τα διάφορα έπιπλα. Αν το βλέμμα σου διασταυρωθεί με το βλέμμα του Κοριτσιού που Ζει στο Κενό, θα μεταφερθείς αυτομάτως στην κόλαση. Για αυτό μην κοιτάζεις ποτέ στο κενό.
9. Kune Kune



Το πνεύμα Kune Kune συναντάται στην ύπαιθρο, στα χωράφια. Έχει ακαθόριστη μορφή, σαν λευκή ομίχλη που κινείται όπως ένα μεγάλο σκουλήκι. Προσοχή. Αν ανοίξεις το Kune Kune θα τρελαθείς αυτομάτως.
10. Teke Teke



Αυτός ο θρύλος λέει πως κάποτε ένα τραίνο πάτησε μια γυναίκα και την έκοψε στα δύο. Έκτοτε κυκλοφορεί με ένα δρεπάνι που κόβει στα δύο ανθρώπους και του μετατρέπει σε Teke Teke, όπως είναι κι αυτή.
11. Hitobashira



Σύμφωνα με μια αρχαία πρακτική, αν έχτιζες έναν άνθρωπο μέσα σε έναν πυλώνα, ο πυλώνας θα ήταν γινόταν πιο στιβαρός. Μέχρι σήμερα τα κτίρια με πυλώνες θεωρούνται στοιχειωμένα από τους ανθρώπους που έχουν χτιστεί μέσα σε αυτούς.
12. The Noppera Bo



Είναι πλάσματα χωρίς πρόσωπο που ξεγελάνε τους ανθρώπους για να τους κλέψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
13. The Okiku



Είναι μια κούκλα που πήρε το όνομά της από την ιδιοκτήτριά της, ένα κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 2 μόλις ετών. Η οικογένεια της άτυχης μικρούλας προσευχόταν στην κούκλα της κάθε μέρα, μέχρι που τα μαλλιά της Okiku άρχισαν να μεγαλώνουν, φτάνοντας τα 25 εκατοστά.
Οι επιστήμονες που εξέτασαν την κούκλα διαπίστωσαν πως τα μαλλιά ήταν ανθρώπινα χωρίς α μπορούν να δώσουν καμιά εξήγηση πως αυτό κατέστη δυνατό.
Πηγή: Viralnova
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/02/blog-post_456.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)