Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Χημικός Πόλεμος


1. Τι είναι ο Χημικός Πόλεμος;

Ο παράγοντας του χημικού πολέμου (CW) περιλαμβάνει τη χρήση των τοξικών ιδιοτήτων των χημικών ουσιών, όπως τα όπλα.

Αυτό το είδος πολέμου είναι διαφορετική από τον Πυρηνικό πολέμο και τον βιολογικό πόλεμο, τα οποία συνθέτουν το NBC, το στρατιωτικό ακρωνύμιο Πυρηνικών, Βιολογικών και Χημικών (πολέμων ή όπλων).

Καμία από αυτές δεν εμπίπτει στην έννοια των συμβατικών όπλων τα οποία κατά κύριο λόγο οφείλονται στην αποτελεσματική καταστροφική δυναμική τους. Ο χημικός πόλεμος δεν εξαρτάται από την εκρηκτική δύναμη για την επίτευξη ενός στόχου. Αλλά εξαρτάται από τις μοναδικές ιδιότητες του χημικού παράγοντα.

Ένας θανατηφόρος παράγοντας έχει σχεδιαστεί για να τραυματίσει ή να εξουδετερώσει τον εχθρό, ή να αρνηθεί την απρόσκοπτη χρήση μιας συγκεκριμένης περιοχής του εδάφους.

Αποφυλλωτικά χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν γρήγορα την βλάστηση για την κάλυψη και την απόκρυψη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την προώθηση της πείνας και του λιμού.

Με κατάλληλα μέτρα προστασίας, εκπαίδευσης, και απολύμανσης, οι κύριες επιδράσεις των χημικών όπλων μπορούν να ξεπεραστούν.




2. Οι 5 Χημικοί που δημιούργησαν τον Χημικό Πόλεμο


1) Fritz Haber (1868-1934)

Πατέρας του Χημικού πολέμου. Ξεκίνησε τη χρήση δηλητηριωδών αερίων (χλώριο κλπ) στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1915 οι Γερμανοί έριξαν 180 τόνους χλωρίου εναντίων Καναδών και Άγγλων στρατιωτών. Επίσης κατασκεύασε τον γνωστό Κυκλώνα Β οπου χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων των Ναζιστικών στρατοπέδων. Πολλοί συγγενείς του πέθαναν απο το ίδιο αέριο. Η γυναίκα του αυτοκτόνησε και λέγεται πως το έκανε απο τύψεις για τα εγκλήματα που έγιναν απο τις ανακαλύψεις του συζύγου της.

2) Victor Grignard (1871-1935)

Κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθούσε την ερευνητική δραστηριότητα του Haber. Κατασκεύασε το δηλητηριώδες αέριο Φωσγένιο που αργότερα ο Haber χρησιμοποίησε σαν μίγμα με το Χλώριο για πιο αποτελεσματικό δηλητήριο.

3) Alfred Nobel (1833-1896)

Κατασκεύασε τη Δυναμίτιδα. Η αρχική ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί στα ορυχεία χρυσού αλλά δεν άργησε να βρεί χρήση στην πολεμική βιομηχανία.

4) Gerhard Schrader (1903-1990)

Πατέρας των αερίων νεύρων. Τα γνωστά Tabun, Sarin, Soman και Cyclosarin. Το πιο γνωστό είναι το Sarin που χρησιμοποιήθηκε απο το Ιράκ εναντίων του Ιράν στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου (1980-1988).

5) Louis Fieser (1899-1977)

Κατασκεύασε το Napalm (μίγμα εύλεκτων Χημικών – εξέλιξη του υγρού πύρ) καθαρά για στρατιωτική χρήση το 1943. Εκτενής χρήση του Napalm έγινε στον Πόλεμο του Βιετνάμ απο τους Αμερικανούς.




3. Η επίθεση με το αέριο ΣΑΡΙΝ στον σταθμό μετρό του Τόκιο

Μέρος 1.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

http://agiotokos-kappadokia.gr/2011/11/02/2-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)