Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Ο Βαρώτσος προέβλεψε την Αμφίκλεια. ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ;







ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ....

Στις 13 Ιουνίου του 2013, λίγους μήνες πριν από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα, ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Βαρώτσος έστειλε στο Πανεπιστήμιο Cornell, επιστημονική μελέτη, βάσει της οποίας, άρχισαν να εμφανίζονται ενδείξεις ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από τον σταθμό του Γοργοπoτάμου στη Λαμία οι οποίες «οδηγούσαν» σε επικείμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.



Συνεχίζοντας η ερευνητική ομάδα τα πειράματά της που αφορούν στην πρόγνωση των σεισμών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα και τα δεδομένα από τον σταθμό ΒΑΝ.







Τα σήματα της ομάδας παρουσίαζαν μία« ιδιαιτερότητα» όσον αφορά την ακολουθία των συμβάντων. Η συγκεκριμένη ακολουθία συνεχίζεται όπως αποδεικνύεται και επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων περί του ότι ο αρχικός σεισμός των 5,1R δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός.

Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Πατρών, Άκης Τσελέντης, τόνισε ότι υπήρχαν ενδείξεις για την περιοχή σύμφωνα με τα πρώτα σήματα ΒΑΝ. «Η ακολουθία που βιώνουμε αυτή την περίοδο δεν είναι φυσιολογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά το φαινόμενο που άρχισε να εκδηλώνεται την 7η Αυγούστου αλλά και την έντονη σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Από το καλοκαίρι, οπότε και σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.300 μετασεισμοί, οι 900 από 1 έως 1,2 Ρίχτερ, ενώ έξι είχαν μέγεθος μεγαλύτερο των 4 βαθμών.






Από τον πρώτο σεισμό υπάρχει έντονη σεισμική ακολουθία, επιβεβαιώνοντας το σήμα της Ομάδας ΒΑΝ, η οποία είχε αποτυπωθεί στα ηλεκτρομαγνητικά σήματα.






(Στην έρευνα που δημοσιεύεται από το Πανεπιστήμιο Cornell παρουσιάζεται μεταξύ άλλων ο χάρτης που αποτυπώνει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή από το προσεισμικό σήμα SES) «Τα ρήγματα είναι αγώγιμοι διάδρομοι», υποστηρίζει ο καθηγητής Βαρώτσος και ξεκαθαρίζει: «Δεν μπορούν να καταγραφούν οπουδήποτε ηλεκτρικά σήματα. Τα σημεία είναι συγκεκριμένα. Γι' αυτό έχει πειστεί η διεθνής κοινότητα».




(Αριστερά ο χάρτης με τις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν σεισμοί και δεξιά, τα σήματά τους)





(Aπό τον Ιανουάριο στη βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων του Πανεπιστημίου Cornell υπάρχει αναφορά καταγραφής προσεισμικών σημάτων της ομάδας ΒΑΝ -με περίοδο σύγκλισης την 31η Μαΐου 2013- που αντιστοιχούσε σε σεισμική δόνηση στην Αθήνα με επίκεντρο τη Λούτσα. Τα προσεισμικά σήματα κατέγραψε ο σταθμός του ΒΑΝ στη Λαμία)

Ο καθηγητής Βαρώτσος στηρίζεται στη μέθοδο ΒΑΝ παρουσιάζοντας σειρά προγνώσεων, σημάτων και επιστημονικών άρθρων που τυγχάνουν αποδοχής από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία.Τα τελευταία δέκα χρόνια οι προγνώσεις αναρτώνται άμεσα στη διεθνή βάση επιστημονικών δεδομένων του Πανεπιστημίου Cornell και εν συνεχεία δημοσιεύονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.



Το χρονικό της σεισμικής δραστηριότητας στην Αμφίκλεια



Από το απόγευμα της Δευτέρας σημειώνονται δεκάδες σεισμικές δονήσεις που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, με τους σεισμολόγους να είναι επιφυλακτικοί για την εξέλιξη του φαινομένου.
Το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν ακόμη δύο σεισμοί. Ειδικότερα, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.46 στην περιοχή της Φθιώτιδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χλμ. βορειοδυτικά της Ελάτειας και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.. Nέα ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο, καταγράφηκε στις 10.39. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Δεσφίνα Φωκίδας:






Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Λοκρίδα Φθιώτιδας:






(news24gr)
Read more: http://www.to-parakseno.gr/2013/09/blog-post_3440.html#ixzz2fR38SfA8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)