Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μια υπόγεια πόλη στην έρημο της Ιορδανίας








 Μια υπόγεια πόλη στην έρημο της Ιορδανίας, προτείνει αρχιτέκτονας, που έχει σχεδιάσει ακόμη και υπόγεια ξενοδοχεία!


Το σχέδιο του Ρασέμ Καμάλ (Rasem Kamal), αφορά στην έρημο Γουάντι Ραμ (Wadi Rum), η οποία είναι προστατευόμενη από την UNESCO και γνωστή από τον Λόρενς της Αραβίας, ο οποίος την πέρασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της αραβικής επανάστασης του 1917-1918.

Σε αυτήν την έρημο με βράχους από ψαμμίτη και γρανίτη, ο Kamal προτείνει ένα δίκτυο υπόγειων χώρων για μια περιοχή 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Ανάμεσα τους, ένας σιδηροδρομικός σταθμός, μουσείο, ξενοδοχείο και σπίτια.

Η βάση για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό είναι οι μυρμηγκοφωλιές, με υπόγειους θαλάμους που θα έχουν πρόσβαση μέσω στοών, σε αυλές. Κάθε αυλή θα είναι μοναδική και θα στηρίζεται στην τοπογραφία της περιοχής και την ένταση του φυσικού φωτός.
















Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)